Gatornas alla hörn

Canon EOS 1100d + 50mm f/1,8 II


Inför studenten

 

Det är inte så jätte länge kvar till Studenten nu och tiden går fortare än vad man anar. Alla kläder ska köpas och provas och även om delarna inte alltid hamnar på rätt person så måste ju någon lära sig att t.ex. knyta slipsen.

 


Liten dansös

Canon EOS 1100d + 50mm f/1,8 II

På min vandring runt stan igår hittade jag denna ybersöta lilla staty. Tänk att jag aldrig har sett denna förut. På stenen under så står det "Liten dansös" Torsten Frid 1914. Skulle gissa att den är skulpterad av Torsten år 1914, eller är det någon som vet något annat?


Konsten att knyta en slips


Våffeldagen

Kommer man från en äkta svennefamilj så är det bara att grädda våfflorna och tillbringa dagen men familjen.


30 grader i Mars

När termometern visar 30 grader i solen så kan man ju inte göra annat än att ta fram glajjorna och bara njuta av det underbara vädret. om det redan är så här varmt i Mars, tänk då hur varmt det kommer bli till sommaren !


Före/Efter

Camera Raw:

exponering -0,35

kontrast +76

mättnad +48

Camera Raw

exponering +0,70

svärta 11

intensitet +65

kontrast +100

lyster +15

mättnad +25

Camera Raw:

exponering +0,25

intensetet +68

kontrast +100

mättnad +28


Söndagssysslor


iPhone 4 + instagram

Behöver jag ens nämna att det är söndag när bullbakning och plugg står allra högst upp på listan?

 

 

 


Livet med en iPhone

Bättre sent än aldrig, hejdå SAMSUNG och Hej Hej iPhone!


Oviktigt vetande

De senaste dagarna har bara bestått av plugg, plugg och lite mera plugg vilket kanske har märkts då det inte har hänt så mycket här men det ska vi ändra på! Måste verkligen ta tag i att visa er mitt rum någon dag och jag verkligen lovar att SENAST nästa vecka så kommer rummet dyka upp i ett videoklipp. Tänkte förresten ha en fotografering snart, någon som känner sig lockad att bli fotograferad?


Splash


En liten runda

I brist på annat att göra så tog jag mig en liten promenad med kameran i handen och knäppte av några kort på omgivningen.


Storhandlat

Lösögonfransar LINDEX 69;-

Dessa lösögonfransar har jag tänkt mig att använda till nästa fotografering men man vet aldrig vem det blir som kommer få använda dem. 

Fit me foundation Affection 139;-

Otroligt underbar foundation om jag får säga det själv har aldrig någonsin varit så nöjd med en foundation förut.

 

Det blir aldrig riktigt som man har tänkt sig när man går på stan. Man börjar dagen innan och sitter i lung och ro hemma och tittar på internet vad man kan tänkas köpa. När man väl kommer till stan dagen efter så ändras planerna direkt. Man hittar inte alls det man skulle ha och alla köp blir totalt spontana. Jag köpte även en sak till men det blir en hemlis tills imorgon.


En liten smygtitt

Här kommer en liten, liten smygtitt på mitt lilla nyrenoverade rum. Då jag varken haft tid eller lust att filma mitt rum de senaste dagarna så har det inte blivit något än. Jag får ta och vänta på bättre väder så att man blir glad, för man blir ju ganska deppig när man äntligen har en gnutta hopp om att det kanske har gått och blivit vår, men då, POFF! så smäller dom till med en massa snö. Inte roligt alls.


Tuggummi


God morgon Karlstad

Om man börjar sent som jag och inte har något att göra så kan man antingen sitta hemma, dega i soffan och vänta på att klockan ska gå fortare eller så gör man som jag. Man plockar med sig kameran och tar en tur i ens vackra stad och knäpper några kort.


Gäststugan

Canon EOS 1100D + Tamron 28-75mm f/2,8

Gäststugan som vi har blev till en fotostudio idag men dock så var inte värmen igång så innan man höll på att förfrysa så blev det att springa några varv för att hålla sig varm. Trots att stugan heter gäststugan så kanske den inte direkt är så gästvänlig om man nu mot förmodan skulle vara oerhört rädd för uppstoppade fåglar och allmänt  mycket prylar, om inte så är det riktigt mysig där måste jag säga.

Förresten så är det mesta fixat här nu men det är fortfarande lite små grejor som ska ändras men tryck på f5 om det inte har uppdaterats.


Annorlunda

Canon EOS 1100D + Tamron 28-75mm f/2,8

Oj här hände det något, testade lite annorlunda sminkning och även annan redigering än vad jag är van vid.


Ljusändar

Canon EOS 1100D + Tamron 28-75mm f/2,8


Renovering

Ursäkta röran men jag kände att saker och ting behövde fräschas upp. Jag kanske kom på det lite sent med tanke på att lovet snart är slut och att klockan har blivit alldeles för mycket men det är ju faktiskt lov så då är det tillåtet att vänta totalt på dygndet. För er som vill veta så har jag även renoverat om mitt rum (intresseklubben antecknar). Det är inte helt klart än men resultatet dyker troligtvis upp på måndag. Jag ska försöka fixa till det här på bloggen imorn men nu tror jag att det kanske är dags att krypa till kojs för det är Vasaloppet imorn kl.8 och det går bara inte att missa.

Canon EOS 1100D + Tamron 28-75mm f/2.8

Jennifer, jag glömde att lämna tillbaka ditt underbara objektiv men jag hoppas att det går bra om  du får det nästa gång du kommer hit


Olydiga händer

Nu är det så här att regler är till för att följas men ibland finns det några undantag. Om det finns en skylt (liten eller stor) där det står RÖR EJ så måste man faktiskt röra.

Ett extra tack till Jennifers händer som fick stå modell till denna bild.


fredagsfika


Färjestadstravet


överexponeringar


Reflektioner

Om man klurar lite och tittar riktigt noga på så kan man faktiskt se att kameran reflekteras i ögonen


solnedgången

Tisdagskvällens utsikt från Malins balkong


vårsolens underbara strålar


Tacokväll med de allra bästa