Timotej


coucher de soleil

Första gången jag någonsin provar något liknande i photoshop och jag måste säga att jag faktiskt blev nöjd


snö

Laleh – Snö


Förkärlek


کوچک کمی جزئیات


Gamla tider i ny tappning


motivet som saknade skärpa


une lumière douce


Canon A-1


Ray-Ban

Man kan alltid önska att de vore äkta, men man behöver ju inte säga något


tjugotredje januari tvåtusentolv

Jag tänkte tipsa om en hemsida där man kan göra egna poladoidbilder, snabbt och smidigt. Man behöver inte ens ladda ner programmet utan det räcker med att ladda upp bilderna. Tycker att polaroid är en helt amazing effekt,  det kan förnya vilket kort som helst. Passar utmärkt för oss som inte har någon fancy polariokamera eller skrivare.

http://www.polaroin.com/


80-tals klassiker

Med hjälp av lite bokeh och några gamla skolkataloger från 80-talet kan man förvandla en tråkig söndag till något oerhört spännande.


Blub blub


Mosseli mossa


Självporträtt

Såhär på kvällskvisten så kan det bli lite tid över och då hinner man faktiskt trixa lite i photoshop och ett självporträtt sitter aldrig fel.


måndag v.3

Veckans tips är ett otroligt snyggt iPhoneskal i trä som ser ut som en kamera. Om jag hade en iPhone skulle jag absolut köpa det direkt.
(obs. Tyvärr är inte bilderna mina men de är lånade härifrån)

Camera Raw

Jpeg - fil direkt från kameran

Raw - fil redigerad i Camera Raw

Wow! vilken skillnad måste jag säga. Äntligen har jag fått ordning på Photoshop och ångrar verkligen att jag inte har fotat i Raw tidigare.


alldeles nybakade


Simpelt, precis som vatten


ett alldeles underbart litet monster

(klicka för att se bilden i stort format)

Noire est le meilleur


stearinljus är användbara...

Men hjälp av inte minst sagt 21 stearinljus och en tänsticka kan man faktiskt skapa underbar bokeh. Jag har en oerhörd förkärlek till bokeh speciellt på porträtt, men nu får vi nöja oss med bilder utan människor när det inte finns några i närheten att fotografera.


nyårslöften

Nyårslöften, skulle det verkligen vara nödvändigt? Jag har iallafall nästan alltid ett nyårslöfte varje år men det känns kanske som att nyårslöften är till för att brytas för man lyckas aldrig hålla dem. I år ska jag faktiskt anstränga mig extra mycket. Att sluta bita på naglarna är som att få en alkolist sluta dricka, ungefär. Men men hjälp av nagellack och vilja ska jag få ett slut på allt nagelbitande.


Dies silhouette


Tipsss

Oj här går det undan, denna måndag är nästan redan slut. Tänkte faktiskt börja lägga ut ett tips i veckan, varje måndag. Det kan handla om allt mellan himmel och jord så håll i er. Denna vecka handlar det om musik så om ni inte redan har hört den här låten så tycker jag att ni ska göra det omedelbart.

Kent – Hjärta


ett riktigt stolpskott

 


Vintern är här

Tog en liten tripp ner till klarälven igår och där fann jag även en grön liten kanot.


Svart/vit eller bara vit kanske


Storebrorsan Smeron


Fina mamsen


Tok-muggen

Pappas fin fina julklapp från mig.