Skolavslutning

Canon EOS 1100D + 50mm f/1,8 II

Sommarkänslorna börjar så smått krypa fram och jag kände att jag var tvungen att visa er min skolavslutningsklänning. En spetsklänning ifrån Ellos + ett litet skärp. Jag har letat otroligt länge efter just denna klänning, alla andra klänningar har varit för stora, fel färg, för mycket urringning, för kostingt skuren. Ni fattar, men denna klänning sitter verkligen som ett smäck!


Summer feelings

Canon EOS 1100D + 50mm f/1.8 II


Grodperspektiv

Canon EOS 1100d + 50mm f/1,8 II


Kameraväskan

Detta stora paket hamnade i brevlådan idag, inte vet jag riktigt hur det fick plats men "postgubbarna" fixar allt.

Som ni kanske ser på bilden så är det ett objektiv som jag hade beställt, men kan ni gissa vilket?

 


Blue eyes

Visste inte alls vad jag skulle hitta på idag men som tur så följde denna härliga tjej med hem och fick som vanligt stå modell. Jag har tagit två olika bilder vid två helt olika tillfällen och haft samma exponering och redigerat dem helt lika.


Vatten

Slänge ihop en animering på lite rinnande vatten i Photoshop lite snabbt sådär.


Lille katten


Våren är tillbaka, eller?

Äntligen kanske våren är på väg tillbaka, för det går ju faktiskt inte att ha 20 gradet plus ena veckan med rena sommarvärmen och sen nästa vecka snö och runt nollan. Nu får dom ta och skärpa sig! Solen har hälsat på några gånger denna vecka men annars så har det bara varit regn, regn och ännu lite mera regn. Nu tycker jag att vi struntar i allt regn och plockar fram solskenet istället, det är trots allt snart sommarlov. 2 månader om man ska vara exakt.

Förresten vad tycker ni om den sista bilden, svartvit eller färg?


Årets första grillning

Årets första grillning, en efterlängtad "högtid" hemma hos mig. Grillat smakar så himla mycket bättre så länge man inte bränner köttet.

Katterna satt med på ett hörn och vaktade grillen, eller så väntade de bara på att någon liten köttbit möjligtvis skulle ramla ner.


Three pretty highlights

Canon EOS 1100d + 18-55mm


Dreamy eye

Canon EOS 1100d + 18-55mm

f/5,6 - 1/80s - ISO: 200

 

Det krävs inte alls mycket för att man ska total-fastna i denna tjejs underbara ögon!


Shadows

Canon EOS 1100d + 18-55mm

f/5,6 l 1/80s l ISO: 200


Behind the scenes

Utomhus så faller regnet ner och då gäller det att tänka om. Dagens studio fick bli inomhus i Klaras lilla vardagsrum. Med hjälp av endast en enda lampa som även gav mig ett brännsår så klarade vi oss utmärkt!

Nu är jag i full gång med att redigera bilderna, på 222 bilder så finns det en hel del användbart material kan jag säga, så var beredda på att en hel del bilder kommer att dyka upp inom de senaste dagarna. Ska försöka lägga upp några bilder redan ikväll men vi får se om jag hinner för lille-ponnyn ska till ATG kliniken och kolla tänderna.

Förresten, ni har väl inte missat att jag har funnits på instagram hela dagen och uppdeterat! @beigastrumpor


Bubblor!

Canon EOS 1100d + EF-S 18-55mm

28mm f/4,0 l 1/250s l ISO:3200

Gorde ett tappert försök att fotografera frukt i vatten men tyvärr så var ljuset inte det bästa och därför kunde jag inte riktigt ha så kort slutartid som jag hade önskat men jag får ta och prova fler gånger!


Kycklingfotografering

Påsken är över och påsklovet har precis börjat. Jag är ganska dålig på att vara frisk når det är lov så oturen kom till mg igen och gav mig en förkylning. Passade på att fota våra små kycklingar och de är faktiskt 8 st små krabater dock ville ju inte alla vara med på bild samtidigt men mamman ställde gärna upp.


Smile to the camera

Canon EOS 1100d + 50mm f/1,8 II

I vanliga fall så brukan man le mot kameran men om man inte vill vara som alla andra så är det bara att visa hela paketet och sträcka ut tungan istället.

 


Nytt i smyckeskrinet

Canon EOS 1100d + 50mm f/1,8 II
Halsband: Glitter 99:-
Örhängen: Glitter 17:-

Gå närmare

Precis som rubriken lyder, glöm inte bort att gå närmare för att skapa mer intressanta bilder och få fram detaljer som man kanske inte ser på långt avstånd. Det är inte alltid som man behöver gå närmare t.ex när man fotograferar landskap så ska man ju få med så mycket "landskap" som möjligt. När man fotograferar detaljbilder eller närbilder så kan jag rekomendera ett objektiv med kort närgrän så att man kommer så nära som möjligt och ett objektiv med kort skärpedjup, (litet bländartal)